Jesteś w: Home » Bydgoska Szkoła Wyższa » Dietetyka » Dietetyka w żywieniu zbiorowym » Licencjackie stacjonarne
Szukaj w mieście
Bydgoska Szkoła Wyższa » Dietetyka » Dietetyka w żywieniu zbiorowym » Licencjackie stacjonarne

85-059 Bydgoszcz, Kujawsko-pomorskie
ul.Unii Lubelskiej 4C, Zobacz na mapie
Tel: (52) 584-11-43
Fax:
WWW: http://bsw.edu.pl
Email: uczelnia@bsw.edu.pl

Nazwa kierunku Studia I stopnia Studia jednolite Studia II stopnia
Licencjackie Inżynierskie Magisterskie Magisterskie uzupełniające
S NW NZ S NW NZ S NW NZ S NW NZ
Dietetyka w żywieniu zbiorowym Dietetyka w żywieniu zbiorowym - Licencjackie stacjonarne Dietetyka w żywieniu zbiorowym - Licencjackie niestacjonarne zaoczne

Program kształcenia obejmuje zagadnienia z zakresu szeroko rozumianej dietetyki, przy czym szczególny nacisk położony jest na zagadnienia związane z żywieniem zbiorowym oraz zasadami racjonalnego odżywiania. Istotnym elementem kształcenia jest nauka planowania i opracowywania jadłospisów (i menu w restauracjach), zgodnie z zasadami zdrowego odżywiania. Nauka umiejętności rozpoznawania potrzeb i preferencji żywieniowych szczególnych grup konsumentów, umożliwi opanowanie umiejętności sporządzania specjalnych zestawów potraw dla grup klientów o szczególnych wymaganiach żywieniowych. Program obejmuje również tematykę z zakresu zarządzania personelem zakładów gastronomicznych, kształci umiejętności marketingowe i menadżerskie. Zapoznaje z zasadami kontroli i zapewnienia jakości usług w placówkach żywienia zbiorowego związanych z systemem HACPP. Absolwent będzie przygotowany do podjęcia pracy w zakładach żywienia zbiorowego, zakładach gastronomicznych, turystycznych a także w usługach cateringowych. Będzie posiadał umiejętności pozwalające na obejmowanie stanowisk kierowniczych w tych zakładach. Będzie również posiadał przygotowanie do podjęcia własnej działalności gospodarczej w branży gastronomicznej.